Worteltaartje met of zonder avocado-ijs

Een heerlijke worteltaart waarbij je de wortels heel makkelijk kunt vervangen door andere groenten. Avocado-ijs maakt het lekker fris. Maar kan ook prima zonder ijs gegegetn worden.

Ideaal als tussendoortje of nagerecht, maar ik eet het ook weleens als ontbijt.

Worteltaartje
200 gram geraspte wortelen of andere groenten
6 dadels ontpit
50 gram kokosmeel
125 ml gesmolten kokosolie
4 tot 6 eieren
zeezout
kaneel, gember (smaakmakers)
snufje bi-carbonaat
Optioneel: noten

Voeg de dadels met 1 ei in een keukenmachine en laat deze draaien. Voeg de kokosmeel, koksolie, bi-rabonaat en de kruiden toe.
Meng alles goed door elkaar.
Voeg de rest van de dadels en eieren toe. Meng opnieuw. Roer op het laatste de groenten en eventueel de noten erdoor.

Bak ongeveer 40 minuten op 170 graden in de oven.

Avocado-ijs
Avocado
citroen
olijfolie 1 a 2 eetlepels

Voeg de ingrediënten in een blender, laat minimaal een uur in de vriezer staan en laat wat ontdooien vlak voor het serveren.
Heb je geen zin in ijs, maar wel in een lekkere creme, dan kun je het invriezen weglaten en even in de koelkast koud laten worden.

Plaats een reactie